Kendini Tanımla Mesleğini Yakala

BAŞLIK:  KENDİNİ TANIMLA MESLEĞİNİ YAKALA

Öğrencilerimize kariyer planlamalarını yapabilmeleri için meslekleri tanıtmak ve kendilerini yakın buldukları alanların detaylarına sorular sorarak ulaşmalarını sağlamak için onları meslekte faal olarak çalışsan Yüksek Hemşire Ceren Göncü Özerten, Diş Hekimi Feyza Özerten, Avukat Serra Yüksel  ile buluşturduk. Bu mesleklerin işleyişi, avantaj ve dezavantajlarını sorgulayacakları, bu mesleklerin bağlantılı oldukları alanlarla olan işleyişlerini öğrenebilecekleri sohbet tadında  seminer-söyleşi gerçekleştirdik.

Son sınıf öğrencilerimizin yapacakları tercihleri daha bilinçli yapmalarına yardımcı olmak ve bilerek ve isteyerek sevdikleri meslek için kendilerini hazırlamalarına ışık tutmaya çalıştık. Yöneltilen sorular ve aldıkları cevaplarla zihinlerinin netleşmesine katkısı olduğunu ifade eden öğrencilerimiz, şimdi durdukları pozisyon ile olmasını istedikleri pozisyon arasındaki olumlu yada olumsuz ama anlamlı farkları ölçme fırsatı buldular.

Yaşadığımız zamana kendi değerleri bağlamında uyum sağlayan, geçmişinden ders alıp geleceğini kurmak için "Bende Varım" diyecek gençlerimizin kendilerini tanımasına, mesleklerini seçerek yakalamalarına katkı sağlayan seminerimiz öğrencilerimizin, kıymetli katılımcılarımızın sunumlarından ve sıcak sohbetlerinden memnuniyetiyle gerçekleştirildi. Geleceğimizi, mazisini ve kendini tanıyan gençlerimizle daha da güçlü kuracağımıza olan inancımız perçinlendi.

27-02-202327-02-202327-02-202327-02-202327-02-202327-02-202327-02-2023

Yayın: 27.02.2023 - Güncelleme: 27.02.2023 13:20 - Görüntülenme: 188