Okul olarak depremzedelerimize şimdi de bir adet konteyner ile destek oluyoruz

Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinin ardından milletimizin yaralarını sarmak için okulumuz öğretmenleri her alanda aktif bir şekilde rol almışlardır.

AFAD BAĞIŞ KAMPANYAMIZ:

Bu zor günlerin atlatılmasına katkı sunmak için öğretmenlerimiz depremin ardından 15 saat gibi kısa bir sürede topladıkları 60.000₺'yi AFAD'a bağışlamışlar, yine öğretmenlerimiz gönüllü olarak AFAD'ın koordinesindeki tüm yardım kampanyalarına katılmışlardır.

KIYAFET GIDA YAŞAM MALZEMESİ BAĞIŞ KAMPANYAMIZ: Öğrenci velilerimiz de bu süreçte imkanlarını zorlayarak kıyafet, gıda, yaşam malzemeleri  temininde rol almışlardır.

KONTEYNER BAĞIŞ KAMPANYAMIZ:

Şimdi de bölgedeki barınma sorununa çözüm olabilmek için  "Konteyner" alıp bölgeye göndermeye karar verdik. Öğretmenlerinizin öncülüğünde başlattığımız kampanyaya velilerimiz de katkı sunmaya başlamış, 1 konteyner düşüncesiyle çıktığımız yolda birden fazla konteyner gönderebilecek gibi bir süreç yaşıyoruz.

Bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan okulumuz öğretmenlerine ve velilerine teşekkür eder, depremde hayatı kaybedenlere Allah'tan rahmet diler, yaralılarımıza acil şifalar temenni ederiz.

DEPREMZEDELER İÇİN BAYATLAMAYAN PASTA BAĞIŞ KAMPANYAMIZ:

Sarsıldı ülkemin Allah'ın evine bakan sağ tarafı şiddetle. Bizde sarsıldık yüreğimizde hissederek tüm acıyı. Ama sarsılmayan tek şey imanımızdı. Bu sebeple onlarca tonluk tırlar neredeyse uçtular kuşlar gibi, nineler Nene Hatun gibi sıralandı döşekleri, Allah Rasulunün hadisindeki gibi oldu ülkem "Vücudun bir yerindeki uzvu ağrı çekerse tüm beden onu hisseder"di, hissettik. Peki durur muyduk bizlerde işe koyulduk. Yaptığımız pek çok yardım faaliyeti yanına birde şehrimize gelen misafirlerimizi kendi şehirlerinden ani bir ayrılışla geldikleri yerde yersiz, yurtsuz ve sahipsiz hissettiremezdik. Sıvadı kolları ve okulumuzun pansiyon mutfağında deprem bölgesinden gelen kardeşlerimiz için ikramlar hazırladık. İlk başta yapabilir miyiz, ölçüyü tutturur muyuz gibi tereddütümüz oldu ama niyeti alıp Allah'a dayanıp "Ölçüyü koyan Rabbimiz"den de yardım niyaz ederek işe koyulduk. Üç günde 1300 depremzede kardeşimize bu tadı eksik günlerde ağızlarında ve en önemlisi kalplerinde tat bırakacak pastalar yaptık. Okulumuz öğretmenlerinden Meryem  COŞKUNIRMAK, okulların tatil edilmesiyle yardımlaşmak üzere istişare etmek üzere kendisine ulaşan öğretmen arkadaşlarında ortak olacağı "İyiliği Birlikte Büyütüyoruz" ve iyi olacağız diyerek okul pansiyonunda böyle bir çalışma yapılmasına dair fikrini okul idaremizle paylaştı, samimice verilen destek ile işe koyuldular. Yapılan bu çalışmanın başlangıç İyiliği daha ilk günleri olmasına rağmen önce içimizde ve kalbimizde büyüdü. Öğrencilerimizle daha da büyüyecek. Biz Rasit Küçük ailesi olarak iyiliğe sahip çıkacak ve onu daha da büyüteceğiz inşallah.

22-02-202322-02-202327-02-202327-02-202327-02-202327-02-202327-02-202327-02-202327-02-202327-02-202327-02-202327-02-202327-02-2023

Yayın: 22.02.2023 - Güncelleme: 27.02.2023 12:41 - Görüntülenme: 84