T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KEPEZ - Prof. Dr. Raşit Küçük Anadolu İmam Hatip Lisesi

ARAPÇA ETKİNLİK YARIŞMALARI İmam Hatipler Yarışıyor

.

Anadolu İmam Hatip lisesi ve İmam Hatip Ortaokulunda zorunlu dersler arasında yer alan Arapçanın Kur’an-ı Kerim dili olması, İslami kaynaklar açısından temel teşkil etmesi ve kullanımı  yaygın bir dil olması sebebiyle sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla Arapça öğretimini desteklemek, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla  Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz koordinesinde, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz organizesinde Anadolu İmam Hatip lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri arasında11."Arapça Şiir Okuma", İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri arasında "Arapça Çocuk Şarkıları" İl Yarışmaları Kepez Prof Dr Raşit Küçük Anadolu İmam Hatip lisesi konferans salonunda 09.05.2024 tarihinde icra  edilmiştir.


Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce 2012 yılından itibaren düzenlenen Arapça Etkinlik Yarışması üç katagoride gerçekleşmiştir.
1. Anadolu İmam Hatip lisesi Şiir Okuma Yarışması,
2. İmam Hatip Ortaokulu Şiir Okuma Yarışması,
3. İmam Hatip Ortaokulu Arapça Çocuk Şarkıları yarışması.
Yarışmaya İl/ İlçe Milli Eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri ve  öğrencilerimiz katılmışlardır.
Yarışmalarda derece yapan ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize çeşitli ödül ve hediyeler takdim edilmiştir.
Anadolu İmam Hatip lisesi Şiir Okuma Yarışmasında Kepez Prof Dr. Raşit Küçük Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencisi Mehmet Kayra GALE
İmam Hatip Ortaokulu Şiir Okuma Yarışmasında Hamza Taş  İmam Ortaokulu öğrencisi Önder GENÇ
İmam Hatip Ortaokulu Arapça Çocuk Şarkıları yarışmasında grup olarak katılan  Konyaaltı Halit Uluç İmam Hatip Ortaokulu birinci olarak Bölge Yarışmalarına katılma hakkı kazanmıştır.
Öğrencilerimizin yetişmesinde katkısı olan koordinatör öğretmenlerimize, okul yönetimlerine, velilerimize, ve tabi ki  geleceğimizin teminatı yarışmacı öğrencilerimize teşekkür ederiz.
Yarışmada desteklerinden dolayı seçici kurul üyelerine ayrıca teşekkür ederiz.
Yarışmada derece yapan öğrencilerimize Bölge yarışmasında başarılar dileriz.

 

10-05-202410-05-2024
10-05-202410-05-202410-05-202410-05-2024
10-05-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.05.2024 - Güncelleme: 10.05.2024 11:19 - Görüntülenme: 86
  Beğen | 0  kişi beğendi