Ock

Okulumuz deneme sınavında  ilk 30'a giren  12. Sınıf öğrencilerimizi Ahenk Projesi Kapsamında  Akdeniz Üniversitesine götürdük. Mühendislik ve Hukuk fakültesini, gezen öğrencilerimizde  bu geziyle büyük bir moral ve motivasyon oluştu.

Ara

Yılı Seccadem Beni özler mi? programıyla tamamladık. Sevgili öğrencilerim seccadeniz sizi özlemesin  günde beş defa buluşun. Ahenk Projesi kapsamında Okur - Yazar buluşması. Seccadem Beni Özler mi kitabının yazarı Mikail Okumuş ortaokul öğrencilerimizle bir araya geldi. Çok verimli ve samimi bir buluşma oldu. Kendilerine teşekkür ederiz.

Dinimizin ana kaynaklarından biri olan yüce kitabımız Kur'anı-I Kerim'i daha iyi anlamak ve yaşayabilmek adına verdiğimiz mücadelemizin bir damlası olarak yaptığımız seminer çalışmamız şöyle gerçekleşti;

Eğitimci yazar Mikail OKUMUŞ,  okulumuza davet edildi ve Kur'an ve içeriği hakkında öğrencilerimize seminer düzenlendi.

Ortaokul öğrencilerimizin katıldığı seminerin konusu "Kur'an Benden Ne Bekler?"  sorusuna verilecek cevaplar ile şekillendi.

Rabbimizin bizlere ulaşması olarak da anlayacağımız vahyi anlamanın ne kadar önemli olduğu vurgusu üzerinde şekillenen seminerde "Pekii Bizler Allah'a Nasıl Ulaşırız?" sorusu ile çerçeve genişletilerek gündelik hayat ile bağı oluşturuldu.

Seminer de konuşmacı: "Allah bizlere vahiy ve peygamberler aracılığı ile ulaşıyor, bizler onunla nasıl konuşuruz?" sorusu yöneltildiğinde öğrencilerimiz, derslerde de edindikleri bilgiler ışığında "Namaz Kılarak" şeklinde cevapladılar. Ve bir öğrencimiz "'Namaz Allah ile konuşmaktır.' Buyuruyor Peygamber Efendimiz diyerek konuya katkı sağladı.

Konuğumuz Mikail OKUMUŞ, Kur'an ve içeriğinden bahsederken namaz, oruç, zekat gibi ibadetlerin Kur'an içeriğinde bulunduğunu ve bizlerin de ancak bu ibadetleri yerine getirerek daha doğru davranan ve Kur'an'ın oluşturmaya çalıştığı insan profiline ve daha önemlisi razı olunacak kul profiline bu şekilde ulaşılabileceğini öğrencilerimize anlattı.

Kendi hayatından örnekler veren konuğumuz, annesi ile yaşadığı namaz anılarını öğrencilerimizle esprili bir uslup ile paylaştı.

Her neslin Allah ve Rasulullah sevgisi kendi özelliğini taşır ve bu nesiller bizlerin örnekliği ile şekillenir. Bu bağlamda her insan kendi deneyimi ile bir dini fuyguya ulaşır ve kendine özel iletişim bağı kurar Yaradanı ile. Biz de kendi içlerinden bir öğrencimizi tüm öğrencilerimizi temsilen sahneye alarak En Yüce Zat ile konuşma zamaımız olan namazda nasıl davranmalıyızı uggulayarak gösterdik. Tüm katılıcı öğrencilerimize nasıl abdest almaları gerektiğini hareketlerini göstererek uygulamalarını sağladık. En'am Süresi 162. Ayeti  öğrencilerimize anlam olarak tanıttık ve hep birlikte tekrar ettik. Ayetin dediği gibi dedik hep birlikte " Namazzımız, digger tüm ibadetlerimiz, yaşamımız ve ölümümüz yalnız ve yalnız Allah içindir."

Iman ettiğimiz kitabımızın ilk emir olan OKU ermini de yerine getirmeye çalışan öğrencilerimiz konuğumuzun kitabını okuyarak seminere hazır geldiler ve karşılıklı sorularını yöneltme imkanı buldular. Kitaplarını imzalatan öğrencilerimizden bazıları "okumak Allah'ın emir evet ama yazma aracı olan kalme ile yazmayı öğrenmek de Allah'ın emri." diyerekyazar olmak istediklerini dile getirdiler.

Umman içinde bir damla olan Kur'an'ı daha iyi anlamak için yaptığımız çalışmamızın tüm öğrencilerimiz ve katılımcılarımız için verimli ve bereketli olduğuna şahit olmak bizleri mutlu etti. Daha nice samimiyet dolu çalışmalar yapabilmek duamıza aminler ile katılımlarınızı bekleriz

Ara

Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasında okulumuz 8/B sınıfı öğrencisi MUHAMMET NUMAN  ERKAYA ANTALYA il birincisi olmuştur. Öğrencimizi, öğrencimizin anne babasını  ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

Ahenk projesi kapsamında okulumuz 5, 6, 7 ve 8.sınıf öğrencileri ortaokul matematik öğretmenleri tarafından Antalya Bilim Merkezinde bulunan atölyelere katılarak bilim ve teknoloji ile ilgili deneyimlerde bulundular.

Ara

Okulumuz 8/B sınıfından Ömer Faruk CAN hafızlık yarışmasında Antalya 1. olmuştur Ayrıca 12/E sınıfından Erkan SAY'da hafızlık yarışmasında Antalya 2. olmuştur. Öğrencimizi yetiştiren hocalarımızı anne babasını tebrik ederiz. Öğrencimizi yetiştiren hocalarımızı anne babasını tebrik ederiz.

Ara

Antalya Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması okulumuzda icra edildi. Bilallerimizin birbirinden güzel ezanlarını dinledik.

Bizleri onurlandıran müdürlerimize, ANİMDER başkanına, seçici kurul heyetine, programımıza katılan herkese çok teşekkür ederiz.

Ara

Kepez Mahmut Celalettin Ökten AİHL de yapılan Genç Sâda Kuran ı Kerim okuma yarışmasında okulumuz 10 E sınıfından  Furkan ERDOĞAN Antalya 1. olmuştur.  Öğrencimizi, öğretmenlerimizi,  anne babasını tebrik ederiz.

Ahenk Projesi kapaminda

okulumuz 5. Sinif ğrencileri

kitap okumanin önemini,her

zaman ve heryerde